Ръководство за монтаж - фарове за мъгла на Honda Civic 99-01

Post Reply
User avatar
Izanagi
Site Admin
Posts: 220
Joined: Thu Apr 19, 2012 3:42 pm

Ръководство за монтаж - фарове за мъгла на Honda Civic 99-01

Post by Izanagi » Tue Jul 03, 2012 2:18 pm

Инструкция за поставяне на фарове за мъгла (халогени) на
Honda Civic (EK) 1999 – 2001


Това ръководство е за поставяне на „бистри”, „JDM жълти” или „опушени” халогени на 99-00 Honda Civic:
Image Image Image
Тази статия ще Ви даде доста пълна представа за това от какво се нуждаете за да монтирате фарове за мъгла (халогени) на Honda Civic (ЕК) 1999-2001. Dash Z Racing препоръчва да инсталирате халогените в присъствието на професионалист за оптимални резултати. Ако желаета повече информация от официалната уеб-страница на хонда за поставянето на оригинални (ОЕМ) фарове за мъгла (халогени), които са много подобни на показаните тук афтърмаркет такива), може да посетите следния линк: http://www.hondacivicforum.com/forum/in ... ets-61880/

1. Нужни инструменти

• Комплект халогени за Honda Civic (EK) 99-01, включително всички части и цялото окабеляване;
• Дремел или бормашина с регулируеми обороти с острие за метал, за изрязване на дупката в бронята и заглаждане на ръбовете й;
• Всички нужни букси;
• Отверки с права глава и с кръстата глава филипс;
• Изолирбанд;
• Голямо парче картон за да поставите свалената броня.

2. Снимка на пълен комплект фарове са мъгла за Honda Civic (EK) 99-01

Image

Комплектът включва: двойка осветителн тела (ляво и дясно); окабеляване; копче-прекъсвач за включване и изключване; реле; планки за монтиране; винтове и някой други аксесоари, като свински опашки, метална мрежа.


3. Боядисване на капачката (рамката) на фаровете за мъгла - ( по избор):

Ако желаете цвета на капачката на халогените ви да съвпада с цвета на Вашия Civic, трябва да боядисате капачките преди да пристъпите към монтирането на комплекта. Комплектите обикновено са боядисани в сиво или черно и дори на не ги пребоядисате, в тези цветове също ще стоят страхотно на Вашата Honda Civic.
Image Image

4. Сглобяване на фаровете за мъгла на Civic

Вземете гайките и болтовете за да сглобите осветителните тела както е показано на снимките. На снимката отляво е показан десния фар (от пасажерската страна), а на дясната снимка е показан фара от шофьорската страна. Уверете се, че сте използвали включените чайби и федерки и за четирите болта. Продължете и ги притегнете – скобите са достатъчно гъвкави за да паснат по бронята.
Image Image

5. Свалете предната броня

Трябва да свалите предната броня. За да го направите, трябва да развиете страничните винтове, както и тези на предната решетка над бронята. Този процес е лесен и с леко и внимателно разклащане на бронята лесно ще усетите къде са винтовете. С цел да избегнете надраскване на бронята, след като я свалите, не забравяйте да я положите на предварително подготвеното парче картон, а не директно на земята.
Image

6. Изрязване на дупките за фаровете в бронята.

Този процес е необратим, което значи че след като веднъж сте изрязали дупките за халогените, ако решите да не ги поставите или да ги махнете след време, в бронята ви ще останат отворени изрязаните дупки и варианта това да се оправи е нова броня. Поради това, ако не сте сигурни, че искате фарове за мъгла , спрете до тук.
Погледнете от вътрешната страна на бронята зоната върху която ще работите (на снимката е показана шофьорската страна). Обърнете внимание че съвсем леко си личи къде трябва да бъде изрязана дупката. Уверете се, че ще режете в тези контури. Опитайте се да изрежете дупка, с големина, точно колкото да влезе капачката на халогена, като това не е задължително, тъй като капачката покрива по голям участък. Вземете подготвения дремел или бормашина с регулируеми обороти (подобни на това което сме използвали на снимките) и внимателно изрязвайте по линиите. Внимавайте да не изрежете местата, където се завинтват винтовете, държащи капачката и светителното тяло. Правете проби с напасването на капачката колкото е необходимо.
Image Image

7. Поставяне на осветителните телав дупките на бронята.

На снимките е показано къде трябва да се завинтят планките на осветителното тяло за бронята. На снимкиите първо завихме болта отдясно и после напаснахме останалите дупки по заготовките на бронята.
Image Image

На снимките от ляво се вижда осветителното тяло през дупката в бронята. На снимките от дясно капачката вече е поставена на мястото си.
Image Image
Image Image

8. Окабеляване

Започнете от пасажерската страна и прекарайте кабелите надолу покрай лявата страна на радиатора. Можете да облепите буксите с изолирбанд за да не се счупят при прокарването им около двигателния отсек. Прекарайте кабелите надолу и го издърпайте, така че, буските на двата халогена да съвпаднат.
Image Image

Прекарайте кабелите от дясната страна на радиатора – като пространството е доста тясно. Заземете всеки от двата халогена по отделно към най-удобните заземителни точки по купето. На снимката отдясно е заземено пд радиатора. Болтовете са 8мм; развийте ги; поставете С конекторът и стегнете отново.
Image Image

Уверете се, че конекторите достигат до осветителните тела отляво и отдясно. Укрепете всичко със свински опашки, така че по дългите кабели да не висят и да са прибрани към купето.
Image

9. Монтиране на бронята

Вземете бронята и свържете буксите на окабеляването с тези на осветителните тела. Можете да ги смажете с непроводима грес, тъй като са свободно изложени на действитео на външите фактори, като вода, прах, сол и др.
Image Image

Сега поставете обратно бронята, като ползвате обратния ред на демонтирането й. Внимавайте да не пропуснете някой винт или щипка.

Накраяя трябва да изглежда ето така:
Image


Ето и схемите и снимките от приложения линк към официалното ръководства на хонда:
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

by ZaRRicK

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest